Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

Η ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία που γίνεται όταν το παιδί ή ο ενήλικας αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας τα οποία του δημιουργούν δυσκολίες στην καθημερινότητα του. Ειδικότερα οι δυσκολίες αυτές μπορεί να είναι συναισθηματικές, νοητικές αλλά ακόμα και μετά από κάποιο τραύμα ψυχικό όπως ή κακοποίηση ή η απώλεια. Οι περιπτώσεις ποικίλουν και είναι πολλές.Εμφανή σημάδια ότι κάποιος άνθρωπος χρειάζεται ψυχοθεραπεία είναι όταν δυσκολεύεται να διαχειριστεί απλές καταστάσεις της ρουτίναςτου. Δηλαδή τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα, η κατάθλιψη που πολλές φορές δεν είναι ορατή, η επιθετικότητα, ο θυμός που μπορεί να έχει μονίμως κάποιος θα μπορούσαν να είναι κάποια από τα ελάχιστα δείγματα που υποψιαζόμαστε πως χρειάζεται η επέμβαση ειδικού.
Η διαδικασία της ψυχοθεραπείας μπορεί να αποβεί ιδιαιτέρως βοηθητική καθώς προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Αρχικά βοηθάει το άτομο να ανακαλύψει τον εαυτό του, να τον αποδεχτεί ,να τον αγαπήσει και έτσι να μπορέσει να φτάσει στην αναγνώριση των δυσκολιών του και να προβεί στην επίλυση τους.
Μαθαίνει να γίνεται λειτουργικό μέσα στο περιβάλλον που ζει και αλληλεπιδρά με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Μαθαίνει να θέτει στόχους και να τους υλοποιεί μέσα από μία δημιουργική και επιμορφωτική διαδικασία με αρωγό πάντα τον θεραπευτή. Από τη μία για παιδιά, είναι ο τρόπος να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους και να μην τα τρομάζουν αυτά που φαίνονται δυσνόητα και μεγάλα στα μικρά τους μάτια. Από την άλλη για τους ενήλικες είναι ένα εργαλείο να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να γίνουν πρωταγωνιστές, χαρούμενοι και να τολμήσουν να ζήσουν αυτό που τους γεμίζει και τους ολοκληρώνει.